A principis del segle XX els nostres besavis van començar a servir menjars i begudes en una taverna d’un carreró que conduïa fins als horts del costat del riu. Conten que el nom li va posar un senyor a qui agradava molt això de beure i de menjar, i que quan ja no li’n cabia ni una gota més i perquè no el veiés ningú, acabava la xerinola en un lloc apartat dels carrers més concorreguts.

Més endavant, cap als anys 40 i 50, la manca de mà d’obra a les mines de Fígols, situades a uns 10 km, va augmentar la demanda de llits. Fou en aquell moment quan els nostres avis van començar a transformar la taverna en fonda, tot i que no va ser fins als anys 1960-65 que els nostres pares varen decidir fer una aposta de futur i reformar del tot l’establiment. Aleshores, el van dotar d’uns serveis i d’una modernitat que en l’època li varen valer molts elogis.

Avui, tot i que el carreró continua sent tan estret com aleshores, la taverna, fonda i actualment hotel ha quedat envoltat de cases: si abans era als afores, ara és justament al centre de la vila. Per descomptat, avui disposa d’unes instal·lacions actualitzades per poder continuar oferint als nostres clients allò que tant ens agrada: hospitalitat i confort en la seva estada.

 

Share This